Een inhaker op de hit van van Budweiser. Naar verluid met de originele cast.
Maand: oktober 2008
IKEA ditmaal slim met Hybride auto’s
Ik blijf IKEA inspirerend vinden omdat het zulke simpele manieren vindt om onderscheidend te zijn. Eén zo’n bordje zegt en suggereert zoveel.
Zie ook het 1 euro ontbijt en de IKEA-fiets.
Bron: Trendwatching.com
Tom Peters en Seth Godin in gesprek
Tom Peters en Seth Godin spreken op het Open Forum van American Express met elkaar. Het resultaat is opgedeeld in hapklare blokjes van een minuut of 2.
Op de vraag wat het effect van social networking op merken is, antwoordt Tom Peters: ‘Het gesprek is het merk’. Ofwel: een merk is geen verzameling van (marketing)activiteiten. Het is een verzameling van reacties van consumenten.
Een manier om onderdeel te worden van dit gesprek is blogging. Seth Godin zegt dat het bij (bedrijven die) bloggen niet gaat om het aantal mensen dat een artikel leest. Het gaat om de nederigheid die bij het proces gepaard gaat. Je wordt immers gedwongen je daden uit te leggen, dit kort en puntig te doen en direct op reacties van lezers in te gaan.
Tom Peters stelt daarop dat het voor hem de belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen 15 jaar is. ‘Het heeft mijn leven en visie veranderd. Het is de beste marketingtool die ik ooit heb gezien.’
Bekijk het gesprek
Sublimale boodschappen werken (toch)
James Vicary voerde in 1957 een beruchte experiment uit. In een bioscoopfilm plaatste hij voor 1/3000e seconde teksten over cola en popcorn. Ze werden niet bewust waargenomen. Vicary zei dat de colaconsumptie in de pauze echter 18,1% hoger lag dan normaal. Van popcorn werd 57,8% meer verkocht. Later gaf hij toe dat de resultaten vervalst waren. Echter, onderzoekers van de Universiteit van Waterloo (Canada) zeggen dat dergelijke subliminale boodschappen wel degelijk werken. Zij stelden respondenten kort bloot aan twee verschillende logo’s. Deze zaten in dezelfde klasse, maar hadden verschillende merkpersoonlijkheden. Zo werd een korte, onbewuste blootstelling aan het Apple-logo vergeleken met dat van IBM.Daarna werd studenten gevraagd een creatieve taak uit te voeren. Het bleek dat degenen die werden blootgesteld aan het Apple-logo meer ‘ongewone’ (lees creatieve) oplossingen bedachten, dan zij die het IBM-logo zagen. Dit werd vastgesteld door een onafhankelijke jury. De onderzoekers stellen dat dit het eerste harde bewijs is voor het effect van subliminale boodschappen.Bron: EURIB